آموزش تبدیل وکتور به PSD فتوشاپ در ایلاستریتور
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که بخواهید یک فایل وکتور با فرمت AI یا eps را همراه با لایه های آن، یعنی به صورت کاملا لایه باز به فتوشاپ انتقال بدهید، یا اینکه در حال طراحی پروژه ای باشید که دارای چندین تصویر وکتور است و همزمان با طراحی پروژه در فتوشاپ نیاز به ویرایش وکتور های استفاده شده در طراحی باشید. من زانیار فتحی هستم و در ویدیو آموزش تبدیل وکتور به PSD فتوشاپ در ایلاستریتور روش های مختلف انتقال فایل وکتور به نرم افزار فتوشاپ را خدمت شما توضیح خواهم دادم، همچنین یک تکنیک جذاب را برای ویرایش فایل های وکتور همزمان در ایلاستریتور و فتوشاپ را بررسی خواهیم کرد. با آموزش تبدیل وکتور AI و eps به PSD با سیجی کوک همراه باشید.
پیشنهاد میکنم اگر قصد یادگیری حرفه ای فتوشاپ را دارید، دوره کامل آموزش فتوشاپ را ببینید.
فهرست محتوای این مقاله
آشنایی با تصاویر وکتور AI یا eps و فایل PSD فتوشاپ
برای ورود به این بحث باید ابتدا با انواع تصاویر در دنیای گرافیک رایانه آشنا شوید، در مطالب قبلی در این رابطه توضیحاتی ارائه شده که در این آموزش هم یک توضیح کلی برای شناخت انواع تصاویر خدمت شما ارائه میدهم.
ما دو دسته اصلی برای تصاویر داریم :
- گرافیک برداری (وکتور)
- «گرافیک شطرنجی» (Raster Graphics) یا رستر (bitmap)
تصاویر گرافیک برداری از طریق اتصال خط ها و منحنی ها در دستگاه مختصات دکارتی اشکال را ایجاد می کنند و به این دلیل یک ویژگی فوق العاده دارند، این تصاویر بدون از دست دادن کیفیت، می توان با حفظ حجم کم، در هر مقیاس و اندازه ای در اختیار داشت، یعنی هر میزان روی این تصاویر زوم کنیم کیفیت از دست نخواهد رفت.
تصاویر bitmap از مربع های بسیار کوچکی به نام پیکسل تشکیل شده اند، مثله اکثرا تصاویری که از آنها در وب استفاده می کنیم، یا تصویری که با دوربین گوشی عکاسی کرده ایم. هر تصویر رستر با اندازه مشخص و با تعداد پیکسل مشخصی ایجاد میشود و در صورت بزرگنمایی این فایل ها کیفیت فایل کاهش پیدا خواهد کرد.
در تصاویر زیر می توانید تفاوت این دو نوع تصویر را ببنید
همچنین دقت داشته باشید که هر کدام از این نوع تصاویر ویژگی های خاص خود و کاربردهای خاص خود را دارند.
خوب حالا بریم سراغ بحث اصلی تصاویر وکتور معمولا فرمت AI یا eps دارند و نرم افزار تخصصی برای ساخت و ویرایش این تصاویر نرم افزار های مانند Adobe Illustrator , Corel و … هستند، فرمت PSD فرمت اختصاصی فایل های لایه باز و قابل ویرایش نرم افزار فتوشاپ هستند ، فتوشاپ هم نرم افزار تخصصی ساخت و ویرایش تصاویر رستر (bitmap) است.
به همین دلیل هست که وقتی وکتور را به نرم افزار فتوشاپ انتقال می دهیم تبدیل به یکی تصویر bitmap می شود و ویژگی اندازه بی نهایت خود را از دست می دهد.
پس اگر می خواهید به صورت تخصصی روی فایل های وکتور AI یا eps کار کنید حتما باید این کار را در نرم افزار تخصصی این کار مثل Adobe Illustrator انجام دهید. در نرم افزار فتوشاپ ما فقط از تصاویر وکتور در طراحی های خود استفاده می کنیم و امکانات کامل برای ساخت و ویرایش وکتور را اختیار نداریم.
ویدیو آموزش تبدیل وکتور به PSD فتوشاپ در ایلاستریتور
به دلایل مختلفی امکان دارد نیاز داشته باشیم یک فایل وکتور را همراه با لایه های آن به صورت لایه باز به یک فایل PSD تبدیل کنیم و آن را در نرم افزار فتوشاپ ویرایش کنیم، برای این کار روشی وجود دارد که ویدیو آموزشی آن را توضیح داده ام، همچنین روشی برای کار کردن روی وکتور ها در Illustrator و اعمال همزمان تغییرات در فتوشاپ را معرفی کرده ام.
در یک پست دیگر و در ویدیو آموزش استفاده از وکتور در فتوشاپ هم نحوه وارد کردن فایل های وکتور بدون نیاز به لایه های آن و نحوه استفاده از آن در پروژه را توضیح داده بودم که می توانید آن ویدیو آموزشی را هم ببنید.
همچنین از دسته بندی دانلود وکتور از سایت سیجی کوک می توانید به یکی از بزرگترین آرشیو های وکتور آماده دسترسی داشته باشید و وکتور های مورد نیاز خود را دانلود کنید و از دسته بندی فایل لایه باز و psd فتوشاپ هم می توانید فایل PSD فتوشاپ را دانلود کنید.
راهنمای سریع تبدیل وکتور AI و eps به PSD فتوشاپ (برای مشاهده توضیحات کامل ویدیو آموزشی را ببینید)
زمان کل: 4 دقیقه
باز کردن فایل AI یا eps در نرم افزار Adobe Illustrator
ابتدا فایل وکتور خود را که به صورت لایه باز و با فرمت AI یا eps هست را در نرم افزار Illustrator باز کنید.
نکته مهم قبل از اکسپورت
برای اینکه تمامی لایه های وکتور به صورت یک لایه مجزا به فتوشاپ انتقال داده شود، هر path را در لایه ای مجزا قرار دهید.
اکسپورت فایل از Illustrator با فرمت psd
در نرم افزار Illustrator از منوی File گزینه Export و سپس گزینه Export As را انتخاب کنید، در پنجره باز شده از قسمت Save as type فرمت PSD را انتخاب کنید.
انجام تنظیمان اکسپورت
در پنجره باز شده Color mode و Resolution مورد نیاز را انتخاب کنید و از قسمت options حتما گزینه Write Layers را انتخاب کنید و در نهایت ok را بزنید. فایل psd شما آماده است و وکتور به صورت لایه باز به فتوشاپ انتقال داده شد.
از این لینک می توانید نرم افزار ایلاستریتور را دانلود کنید.
معرفی تعدادی از دسته بندی های دانلود وکتور در CGKOK
از این دسته بندی می توانید فایل های وکتور لوگو، آرم و نشانه را با فرمت AI و EPS دانلود کنید.
مجموعه بزرگ و کم نظیر از فایل های وکتور کاراکتر و شخصیت های گوناگون و ابزار های متنوع برای طراحی کاراکتر در ایلاستریتور را در این دسته بندی از سیجی کوک در اختیار دارید.
مجموعه ای بزرگ از وکتور کارت ویزیت را در این بخش به صورت فایل AI و EPS در اختیار دارید ، طرح های حرفه ای آماده و کاملا قابل ویرایش و سفارشی سازی برای ساخت کارت ویزیت در این بخش از سیجی کوک در دسترس شماست.
در پایان هم ممنونم که با ویدیو آموزش تبدیل وکتور به PSD فتوشاپ در ایلاستریتور و تکنیک های تبدیل وکتور AI و eps به PSD با من همراه بودید ، می توانید سایر آموزش ها را از همین دسته بندی در سایت سیجی کوک مشاهده کنید و همچنین از بخش دانلود سایت سیجی کوک برای دسترسی به بزرگترین آرشیو سیجی و ابزار های طراحی در ایران استفاده کنید.
پرسش و پاسخ و رفع اشکال
اگر سوالی در این زمینه دارید می توانید در بخش کامنت های همین پست ارسال کنید، حتما بررسی و پاسخ داده خواهد شد، اگر نظری در این مورد دارید یا اطلاعات خاص دیگری که به این مطلب بتوانید اضافه کنید حتما در بخش کامنت ها برای ما ارسال کنید.
دیدگاه ها